Over de trainingen

Elke dinsdag en donderdagavond  trainen we onder begeleiding van een gediplomeerde coach. De dinsdag training staat (veelal) in het teken van snelheid (intervallen) en de donderdag wordt er een duurloop gedaan.

Voor de trainingen maken we gebruik van het clubgebouw van korfbalvereniging THOR. Hier verzamelen we vanaf 18:30 uur en starten met de training om 19.00. Na het gezamenlijk inlopen en een warming-up, splitst de groep zich (afhankelijk van de training) op in twee groepen. Na de training is er gelegenheid om gezellig met elkaar een stukje fruit te eten, bij te kletsen en te douchen.

Looptrainingen

Tijdens de looptrainingen wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met het niveau van de aanwezige leden. Tijdens een looptraining kan de totale groep worden opgedeeld in de volgende twee loopgroepen:

Groep 1
Deze groep bestaat uit lopers die al een aantal jaren op de weg lopen en bewust voor wedstrijden trainen. Het niveau van deze groep zal tijdens duurtraining op +/- 11 à 15 km. per uur liggen.

Groep 2
Deze groep is een groep met wat meer ervaren lopers die in staat zijn +/- 8 à 10 km. per uur te lopen en eventueel op schema willen gaan lopen en in trim of wedstrijdverband uit willen komen. Indien gewenst kunnen mensen in deze groep meetrainen om in de toekomst door te stromen naar groep 1. De duurtempo’s zullen tussen de 10 à 11 km. per uur liggen. Trainer van deze groepen is Paul Mastenbroek.

Duurlopen in het weekend

Ook spreken veel  leden in het weekend af om bijvoorbeeld (extra) te trainen voor een marathon of gewoon een prestatieloop van 10 kilometer. Dit is geen verplichting en wordt ook niet vanuit de loopgroep georganiseerd. De leden spreken dit met elkaar af en verzamelen om 9:30 uur bij C.K.C. THOR of op een andere vooraf afgesproken locatie.

Afmelden voor een training

Indien een lid niet kan deelnemen aan een training (door ziekte, vakantie etc.), is het bij Loopgroep Zuid gebruikelijk om zich af te melden bij de trainer of via een ander geboden mogelijkheid (noteren in club agenda), zodat er niet onnodig gewacht hoeft te worden met de aanvang van de training.

Trainen met een doel

Een marathon gaan lopen, je conditie verbeteren, een persoonlijk record breken. Allemaal doelen waarvoor je kunt trainen. Als je een specifiek doel hebt dat je wilt behalen dan kun je dit aangeven bij de trainers en andere leden van Loopgroep Zuid. Deze kunnen je voorzien van schema’s, tips en ervaringen die je zeker zullen helpen je doelen te halen.

Trainingslocatie

Ellemare 171, clubgebouw van korfbalvereniging  C.K.C. THOR