Wisselbeker

Elk jaar, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Loopgroep Zuid, wordt de wisseltrofee  uitgereikt aan een lid die het jaar ervoor bijzonder heeft gepresteerd.  Diegene die de wisseltrofee in zijn bezit heeft, mag zelf kiezen aan wie de wisseltrofee wordt uitgereikt.

Winnaar 2017: Peter Schmidt

Peter heeft de beker gekregen voor zijn bijdrage aan de trainingen op zondag eerst de halve Marathon gevolgd door de de hele. Dit is nu elke zondag een groot event voor de groep met vele deelnemers en het levert veel motivatie en plezier op.
De tweede reden is de inzit van Peter voor de activiteitencommissie. Dit  is erg belangrijk voor de groep haar sociale activiteiten. Peter heeft ook hier een grote bijdrage aan geleverd samen met de andere nieuwe leden.
Groet Ron.

Winnaar 2016: Ron Hablous

Ik heb deze wissel troffe een jaar lang in mijn bezit gehad. Sinds het begin van 2016 heb ik steeds gekeken naar de prestatie van elk lid van de vereniging.

Als het aan mij ligt zou ik deze troffe aan meer mensen willen uitreiken. Maar er kan maar 1 iemand de winnaar zijn omdat er maar 1 beker is.

Deze beker gaat dit jaar naar iemand die door vallen en opstaan tijdens de trainingen de loopgroep heeft doen verbazen. In de zomer heb ik onverwachts een app gekregen van diegene dat hij/zij 21 km had gelopen. Ik heb echt een paar keer moeten lezen of de afstand wel klopte.

Ja hoor, het klopte wel degelijk, 21 km in een paar uur.Kort erna krijg ik een verzoek om een schema samen te stellen voor 15 km.Ik vraag voorzichtig: ga je de Bruggenloop doen? JA zeker, is het antwoord.

Soms werd er een geintje gemaakt tijdens de training: ojee, hij/zij wil naar groep 1.

Twee momenten zijn mij dit jaar bij gebleven. De 10 km in Ede en de 15 km van de Bruggenloop december jl. Hij/zij liep met veel plezier en leek te genieten van de sfeer als een trotse pauw.

Met plezier, doorzettingsvermogen en elke keer maar weer ruim op tijd aanwezig te zijn op de trainingen heeft hij/zij een mooie progressie door gemaakt.

De laatste tijd is wandelen verleden tijd en doe jij met veel inzet de volledige training mee.

Je verdient deze beker voor je inzet in het afgelopen jaar. Ik hoop dat dit een stimulans mag zijn voor nog meer progressie en wie weet waar dit gaat eindigen???????. Misschien wel de Marathon??????

Maak van dit jaar jou loopjaar. Heel veel succes in 2017.

De beker gaat naar RON HABLOUS

José Silva

[read more=’lees meer’ less=’lees minder’]

Winnaar 2015: Jose Silva

Er zijn veel goede prestaties geleverd in 2015. En er zijn meerdere mensen die de wisselbeker verdiend hebben maar………omdat 2015 een jubileum jaar is voor vereniging ,dus een speciaal jaar.

Hebben Ton en ik (Toos) besloten om de beker door te geven aan iemand die zeer betrokken is bij de vereniging, die ons mooie prestatietis laat behalen, een zeer sociaal mens, altijd bij iedereen betrokken en belangstellend, laat het nooit afweten. De wisselbeker gaat naar José Silva.

Je bent al 15 jaar bij deze vereniging. Eerst heb je een trainersdiploma behaald en daarna werd je onze trainer. Maakt ook onze schema’s voor de marathon, dus we hoeven alleen maar blind te volgen. Dit jaar gaat een grote groep de marathon van Rotterdam lopen, geweldig!

Bedankt,

Toos en Ton van de Horst

Winnaars 2014: Toos en Ton v/d Horst

Ton is in hart en ziel een sportman en mijn respect is er voor zijn prestatie om altijd positief en vrolijk te zijn en te blijven ondanks dat hij door allerlei kwalen zijn grootste hobby (na zijn kleinzoons) niet meer kan uitoefenen zoals hij het wil.

Toos is een sportvrouw die bijna met pensioen gaat maar met het lopen nog makkelijker haar kilometers maakt en tijdens de warming-up een stuk leniger is als veel andere leden.

Kortom een duo dat mijn respect zeker verdient

Ellen Schoenmakers

Winnaar 2013: Ellen Schoenmakers

Dit jaar gaat de wisselbeker van Loopgroep Zuid naar Ellen Schoenmakers. Ellen is een vrolijke noot binnen onze groep. Zij is positief, staat voor een ieder klaar en kan goed organiseren.

Waarom nu juist ZIJ deze beker verdient is om 3 redenen:

Zij heeft op 12 okt.’13 voor het eerst meegedaan aan een 10km. wedstrijd. Dit was tijdens ons jaarlijkse weekendje weg met de club. Daarnaast is zij heel veel kilo’s afgevallen, zodat ze met gemak haar hardloopjasje weer aan kan! En ten derde organiseert zij (weliswaar samen met Marti, die eigenlijk ook een prijs verdient, misschien volgend jaar?) aan het begin van het loopseizoen een supergezellige, heerlijke bbq op de camping voor onze club.

Dus…….. het is gewoon een kanjer!

Luciënne Lemmens

Winnaar 2012: Luciënne Lemmens

Na de estafetteloop van Spark in is Luciënne geblesseerd geraakt aan de liezen. Een hele poos is zij in de lappenmand geweest, zeker tot December.

Steeds maar weer proberen om hard te lopen. Telkens weer kwam de pijn terug. Ondanks het klagen, het inlopen gaat te hard, jullie gaan te snel met lopen, ging zij er telkens toch weer voor. Af en toe had ze wat peptalk nodig of je kreeg opeens een telefoontje met het verzoek voor een extra training. Daarom heeft Luciënne volgens mij dit jaar de wisselbokaal verdiend.

Paul Mastenbroek

 

Winnaar 2011: Paul Mastenbroek

Paul is een hardloper die het niet van een mooie stijl of een echt “hardlopersbouw” moet hebben maar desondanks altijd met Veel plezier loopt.

Hij krijgt deze prijs omdat ik veel respect heb om zijn doorzettingsvermogenen zijn pijngrens, want ondanks zijn leeftijd, wanneer het toch steeds moeilijker wordt om na blessures en/of ziekte terug op niveau te komen, weet Paul altijd heel snel weer een goed niveau te halen door vooral hard te zijn voor zichzelf. Het feit dat hij (ook tijdens het lopen) altijd positief is naar zijn medemens is daarbij een zeer mooie bijkomstigheid.

Marti Schoenmakers

[/read]