De laatste loodjes

En dan is het bijna zover. 7 april, de dag waarop de NN Marathon Rotterdam wordt gelopen. Maar daar moet wel voor getraind worden. Sinds begin januari zijn de lopers van LGZ elk weekend op de been om hun duurlopen met een paar kilometer per week te verhogen. 17 maart was dan de laatste opbouwende training en werd er 35 kilometer gelopen.

Eerst werd om 08.45 verzameld op THOR. Hier vandaan gingen de lopers met auto’s naar de winderige dijk in Nieuw-Lekkerland. Vanaf hier begon de barre tocht met bijna heel de route wind tegen. Een lichtpuntje voor alle lopers was dat er op de route diverse catering punten waren. Ook veel steun hadden de lopers aan de fietsers die de hele route de lopers konden ondersteunen.

Omdat niet alle lopers een afstand van 35 kilometer wilde of konden afleggen haakte deze op route aan. Tijdens de route werden diverse plaatsen “doorlopen”. Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Alblasserdam, H-I-Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Rotterdam.

Rond 14.15 arriveerde de lopers op THOR waar ze werden binnengehaald door de thuisblijvers. In de kantine werden de lopers getrakteerd op dranken, eten en soep om zo bij te komen van de barre, windige tocht.

Alle vrijwilligers die ondersteund hebben om deze mooie voorbereiding tot een succes te maken willen we bedanken! Op naar 7 april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *