In Memoriam

Vandaag, dinsdag 29 oktober 2019, bereikte ons het bericht dat ons lid Ron op veel te jonge leeftijd de strijd gestaakt heeft tegen zijn ziekte.

Ron kwam bij LGZ medio 2012 om wat aan zijn conditie te gaan doen. Daar stond hij dan in zijn rode karate trainingspak bij de eerste training.

In de begin periode had Ron moeite om mee te komen met de groep, maar we namen hem op sleeptouw en zo zagen we Ron overgaan van gedeeltelijk wandelen tijdens een training tot het volledig meedoen met de trainingen.

In 2016 maakte Ron veel progressie en dat was dan ook het jaar van Ron, hij liep met veel plezier en leek te genieten van de sfeer tijdens de 10 km in Ede en de 15 km Bruggenloop in Rotterdam. Hiervoor kreeg Ron tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2017 dan ook de LGZ wisselbokaal voor zijn sportieve prestaties van 2016. Ron heeft ooit aangeven ook de Rotterdam Marathon te willen gaan doen, maar helaas is hem dat niet meer gegeven. Zijn ziekte zette daar rigoureus een dikke streep doorheen.

Zoals Ron de laatste maanden omging met zijn ziekte en nog genoot van de tijd die hem gegeven werd, verdiend niets anders dan respect en bewondering. Ron was een bijzonder lid van onze club en wij zullen zijn aanwezigheid dan ook gaan missen.

Als LGZ zullen wij op gepaste wijze zaterdag afscheid nemen van Ron door hem op zijn laatste meters naar het crematorium te begeleiden.

Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

3 antwoorden op “In Memoriam”

  1. In 2016 vond ik dat jij de wisselbeker dik had verdiend voor jou inzet,progressie en doorzettingsvermogen om zich voor te bereiden op de Bruggenloop en 1/4 Rotterdam Marathon.De 10 km in Ede was een “eitje”.
   Je was een trouwe lid met een aparte humor.
   Afgelopen zaterdag vroeg ik aan je of je een boodschap had voor de LoopgroepZuid.
   Je zei: “wees lief voor elkaar”.
   Dit zullen wij zeker doen.Ik hoop graag dat jou wens en boodschap naar ons toe een steun in de rug zal zijn. Zo simpel kan het zijn.
   Beste Ron…we zullen jou humor missen in de groep.
   Rust in vrede.

 1. Zaterdag 2 november was een bijzondere dag voor Loopgroep Zuid. We moesten afscheid nemen van ons lid Ron die dinsdag was overleden. In de door Ron zelf gemaakte afscheidspresentatie bleek hoe zeer Ron het naar zijn zin had bij LGZ. Na deze presentatie was er conform de wens van Ron een gezellig samenzijn met een drankje. Rond 16:30 brak het moment aan dat Ron werd overgebracht naar het crematorium en vormden alle aanwezig een erehaag bij zijn vertrek uit het rouwcentrum. De LGZ leden volgden de rouwstoet om bij het crematorium aan de laatste wens van Ron invulling te geven.
  Als LGZ liepen we de laatste 150 meter voor de rouwstoet uit om Ron vervolgens alleen verder te zien gaan. Een heel bijzonder en emotioneel moment om dit met z’n allen te doen.
  Ron rust zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *