Loopgroep Zuid bestaat 20 jaar…de 24 uur van LGZ of Lopen voor Aafje

Op 1 mei 2020 bestond Loopgroep Zuid 20 jaar. Dat is reden voor een groot feest, echter door de corona-maatregelen was dat niet mogelijk. Het heuglijke feit van het jubileum zomaar voorbij laten gaan was echter ook geen optie. 

Om toch wat met de groep te doen is toen bedacht om de sponsorloop 24 uur van LGZ te organiseren. 24 uur lang ronden van 5 km lopen in estafette-vorm. Te beginnen op zaterdag 2 mei om 12:00 uur en te eindigen de volgende dag om 12:00 uur.  Het doel was geld ophalen om de bewoners en het personeel van Aafje Slinge een hart onder de riem te steken.

Op zaterdag 2 mei 12:00 uur beet Toos de spits af, bijgestaan door Paul  en haar man Ton begon zij aan de eerste ronde. Na haar volgden vele ronden.  Het was prachtig weer, wel wat wind, maar een lekker zonnetje en gelukkig geen regen. Door de middag, de avond, door de nacht, door de vroege ochtend draaiden de lopers van LGZ hun rondjes om uiteindelijk op zondag om 12:00 uur te eindigen bij Aafje Slinge.

En bij alles wat we deden hielden we keurig afstand.

(klik op de foto om te vergroten)

Bij Aafje Slinge had men voor een prachtige ontvangst gezorgd! Van het geld dat we van onze sponsors hebben gekregen hebben we gebak, ijs, plantjes, puzzels en nog een geldbedrag aan Aafje Slinge overhandigd. Voor de lopers was er gebak en waren er medailles!

Klik hier om de aankomst op de Slinge te bekijken

Een woord van dank is op zijn plaats. Dank aan het bestuur en alle lopers en vrijwilligers van Loopgroep Zuid. Dank je wel voor de inzet en de gezelligheid. Met elkaar hebben jullie naast een geweldige sportieve prestatie ook een geweldig gebaar geleverd aan Aafje Slinge!

Tijdens de 24 uur van LGZ zijn verschillende foto’s gemaakt. Die zijn grotendeels al naar de lopers geappt die dag of op Facebook verschenen. Klik op deze foto voor een selectie daarvan: